Εξελίξεις στις έρευνες για το μακελειό του Ρέντη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται αναφορικά με το μακελειό της 1ης Μαρτίου στου Ρέντη, όταν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης, βρήκαν το θάνατο από πυρά εγκληματιών. Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη πολλαπλή επιχείρηση της ΕΛΑΣ με προσαγωγές από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος και το Μενίδι. Πληροφορί

  • Ant1
Εξελίξεις στις έρευνες για το μακελειό του Ρέντη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται αναφορικά με το μακελειό της 1ης Μαρτίου στου Ρέντη, όταν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης, βρήκαν το θάνατο από πυρά εγκληματιών.

Ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη πολλαπλή επιχείρηση της ΕΛΑΣ με προσαγωγές από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος και το Μενίδι. Πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές τουλάχιστον επτά ατόμων, όμως πηγές της ΓΑΔΑ λένε χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Οι επτά προσαχθέντες φέρονται να έχουν συμμετοχή σε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και να έχουν συνδράμει τους δράστες του μακελειού της Λεωφόρου Κηφισού.

Το σημαντικό στοιχείο για να ξετυλίξει το νήμα η ΕΛΑΣ και να οδηγηθεί σε αυτήν την επιχείρηση ήταν οι έρευνες που διεξήγαγε για συμμορία που δρούσε στις δυτικές κυρίως περιοχές του Λεκανοπεδίου, ληστεύοντας καταστήματα, περίπτερα και σούπερ μάρκετ. Οι δράστες του Ρέντη παρουσιάζονται από πηγές της Ασφάλειας ως μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας.

Την 1η Μαρτίου ένοπλοι γάζωσαν με καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους κατεδίωκαν, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι από τρία άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί τον Ιανουάριο από αντιπροσωπεία στη Νέα Ερυθραία. Τα στοιχεία, πάνω στα οποία πατάει η παρούσα επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συγκεντρώθηκαν, εξάλλου, και από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν μέσω ανάλυσης δεδομένων από την κλοπή οκτώ οχημάτων που είχε σημειωθεί στις 17 Ιανουαρίου - ανάμεσα στα κλαπέντα αυτοκίνητα ήταν και το SUV των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το όχημα με τους ληστές του περιπτέρου και τους καταδίωξαν στη Λεωφόρο Κηφισού, ωστόσο οι δράστες τους έστησαν ενέδρα στον παράδρομο, πυροβόλησαν εναντίον τους και σκότωσαν τους Σκυλογιάννη και Ευαγγελινέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v