Μαχαίρι σε επικουρικές συντάξεις

Μαχαίρι θα βάλει το υπουργείο Εργασίας στις επικουρικές συντάξεις και των ασφαλισμένων που ήδη παίρνουν τη σύνταξή τους. Όπως ενημέρωσε η ηγεσία τού υπουργείου, στα επικουρικά Ταμεία που παρουσιάζουν μεγάλο έλλειμμα οι περικοπές θα ξεκινήσουν από το 2012. Ήδη οι πρώτες αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι επικουρικά ταμεία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο νόμος για τις επικουρικές συντ

  • Ant1
Μαχαίρι σε επικουρικές συντάξεις

Μαχαίρι θα βάλει το υπουργείο Εργασίας στις επικουρικές συντάξεις και των ασφαλισμένων που ήδη παίρνουν τη σύνταξή τους.

Όπως ενημέρωσε η ηγεσία του υπουργείου, στα επικουρικά Ταμεία που παρουσιάζουν μεγάλο έλλειμμα οι περικοπές θα ξεκινήσουν από το 2012.

Ήδη οι πρώτες αναλογιστικές μελέτες δείχνουν ότι επικουρικά ταμεία αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο νόμος για τις επικουρικές συντάξεις θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο και η εφαρμογή του θα γίνει από 1/1/2012.

Οι μειώσεις που θα επέλθουν μετά και τις αναλογιστικές μελέτες εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 5%-6% ενώ τα συνδικάτα εκτιμούν ότι θα φθάσουν και το 30%. Τα επικουρικά ταμεία, τα οποία αυτήν τη στιγμή καλύπτουν περίπου 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις παροχές τους με βάση την οικονομική τους βιωσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v