Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με επεισόδια οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, κατά της πολιτικής του Μνημονίου και των νέων μέτρων, στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέ

  • Ant1
Με επεισόδια οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, κατά της πολιτικής του Μνημονίου και των νέων μέτρων, στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ και ακολούθησε πορεία στη Βουλή, στην οποία τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παρέδωσαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης στον Πρόεδρο της Βουλής και στους εκπροσώπους των κομμάτων. Νωρίτερα στην Ομόνοια, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην οποία έδωσε το «παρών» και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Εντούτοις, δεν έλειψαν και τα επεισόδια από ομάδες αγνώστων. Η ένταση ξεκίνησε το μεσημέρι, αφού η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατέληξε στο Σύνταγμα. Στην αρχή σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια έξω από τη Βουλή ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ακολούθησαν οδομαχίες και πετροπόλεμος στην οδό Πανεπιστημίου και στα Εξάρχεια. Ομάδες αγνώστων πέταξαν βόμβες μολότοφ και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και προχώρησαν σε περισσότερες από 24 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό  Κρατικό της Νίκαιας, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι (αιμάτωμα στο κρανίο). Ο διαδηλωτής εγχειρίστηκε και οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Στην απεργία συμμετείχαν επίσης, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, καθώς και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.

«Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση ενέταξε τη χώρα στη διεθνή επιτήρηση και τότε είχαμε πει ότι τα μέτρα είναι άδικα ανισομερή και είχαμε προβλέψει ότι θα είναι και αναποτελεσματικά. Σήμερα δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Αποδεικνύεται ότι οι μόνοι που πλήρωσαν το μάρμαρο είναι οι μισθωτοί,οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι μας. Εξακολουθούν οι έχοντες και κατέχοντες, οι βασικοί υπεύθυνοι της κρίσης, να πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον ότι όνομα και αν πάρει. Μνημόνιο δεύτερο η μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

«Απαιτείται μια πολιτική η οποία θα αποκαταστήσει τις αδικίες, θα ενισχύσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και θα δώσει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη δημιουργία ανάπτυξης με θέσεις εργασίας γιατί αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτό που τραβάει η χώρα μας είναι ένας μαραθώνιος και οι αγώνες των εργαζομένων οφείλουν να είναι μαραθώνιοι», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v