Στο Eurogroup η κρίση χρέους της Ελλάδας

Η κρίση χρέους της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά δεν θα υπάρξει απόφαση, σημειώνει ο υφυπουργός οικονομικών της Γερμανίας, J. Asmussen, όπως μετέδωσε το Reuters. Ο κ. Asmussen επισημαίνει ότι η κρίση χρέους ορισμένων χωρών της Ε.Ε. δεν αποτελεί και κρίση για το ευρώ, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής στο νομισματικό καθεστώς της ευρωζώνης που θα επιτρέπει αναπροσαρμογ

  • Ant1
Στο Eurogroup η κρίση χρέους της Ελλάδας

Η κρίση χρέους της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά δεν θα υπάρξει απόφαση, σημειώνει ο υφυπουργός οικονομικών της Γερμανίας, J. Asmussen, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο κ. Asmussen επισημαίνει ότι η κρίση χρέους ορισμένων χωρών της Ε.Ε. δεν αποτελεί και κρίση για το ευρώ, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής στο νομισματικό καθεστώς της ευρωζώνης που θα επιτρέπει αναπροσαρμογές ανάλογα με τα οικονομικά θεμελιώδη των χωρών.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, δήλωσε από το Στρασβούργο ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις όσον αφορά την επαναχρηματοδότηση της Ελλάδας το 2012 θα ληφθούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Ρεν δήλωσε ότι «είναι πρώιμο να συζητούμε για νέο ελληνικό πακέτο» βοήθειας καθώς επίσης και ότι «είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα μεγέθη επαναχρηματοδότησης» του επόμενου έτους.

Από τη μεριά της, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι: «Χρειάζεται πρώτα να αναλύσω τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν μπορώ να σχολιάσω πριν από αυτό». Η Γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα είναι πιο ισχυρή μετά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Σημειώνεται ότι το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην τρόικα, αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν ακόμη καταλήξει εάν η Αθήνα πληροί τα κριτήρια για να λάβει την επόμενη δόση δανείου. Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης πως δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την Αθήνα για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του ξένου, αλλά και του ελληνικού Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v