Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά εργασίες η Προκαταρκτική για τα υποβρύχια

Με τις καταθέσεις έξι δημοσιογράφων, ξεκινάει σήμερα το πρωί τις εργασίες της η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της σύμβασης των γερμανικών υποβρυχίων. Ως μάρτυρες θα εξεταστούν οι δημοσιογράφοι Ν. Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και

  • Ant1
Ξεκινά εργασίες η Προκαταρκτική για τα υποβρύχια

Με τις καταθέσεις έξι δημοσιογράφων, ξεκινάει σήμερα το πρωί τις εργασίες της η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της σύμβασης των γερμανικών υποβρυχίων.

Ως μάρτυρες θα εξεταστούν οι δημοσιογράφοι Ν. Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και Κώστας Αλατζάς οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάρκο Μπόλαρη, είχαν το βασικό ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε την Τρίτη σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο τον κ. Μπόλαρη, αντιπρόεδρο τον Άγγελο Μανωλάκη και γραμματέα τον Άγγελο Τόλκα. Σημειώνεται ότι στην επιτροπή δεν συμμετέχει βουλευτής από το ΛΑΟΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα ασχοληθεί μόνο με την ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ, σε ότι αφορά την εκτέλεση της σύμβασης από τους επόμενους υπουργούς Άμυνας, την έρευνα θα διεξάγει Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία θα ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτές που έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξουν τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τις 6 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v