Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Παπανδρέου-Στόλτεμπεργκ

Η συνεργασία στους τομείς της μεταφοράς φυσικού αερίου και των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν οι δύο τομείς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και Νορβηγίας, Γιώργου Παπανδρέου και Γιενς Στόλτεμπεργκ στο Όσλο. Σε κοινές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι δύο πρωθυπουργοί πέραν των δύο προαναφερθέντων τομέων τονίσ

  • Ant1
Συνάντηση Παπανδρέου-Στόλτεμπεργκ

Η συνεργασία στους τομείς της μεταφοράς φυσικού αερίου και των ερευνών για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν οι δύο τομείς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και Νορβηγίας, Γιώργου Παπανδρέου και Γιενς Στόλτεμπεργκ στο Όσλο.

Σε κοινές δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι δύο πρωθυπουργοί πέραν των δύο προαναφερθέντων τομέων τονίστηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών και σε μια σειρά άλλους τομείς, ενώ υπογραμμίστηκε και η ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην Λιβύη.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η στρατιωτική δράση είναι απαραίτητη για το σταμάτημα των επιθέσεων στους αμάχους, αλλά «η τελική λύση πρέπει να είναι πολιτική».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να υπάρχει αυτοπεποίθηση και να δοθεί ελπίδα στην χώρα, καθώς η κυβέρνηση έλαβε δύσκολα μέτρα και προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη «καθώς δεν φαίνεται ακόμα το φως» και τόνισε ότι τώρα που αλλάζουμε την χώρα και πάμε σε μια Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη απαιτείται αλληλεγγύη και ελπίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v