Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Παχόρ στην Ελλάδα για την επόμενη δόση

Την προειδοποίηση ότι, εάν η έκθεση του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δείξει πως η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συμφωνία για τη διεθνή οικονομική βοήθεια, η Σλοβενία δεν θα καταβάλλει την επόμενη δόση του δανείου προς αυτήν, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, ο κ. Παχόρ τόνισε

  • Ant1
Προειδοποίηση Παχόρ στην Ελλάδα για την επόμενη δόση

Την προειδοποίηση ότι, εάν η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείξει πως η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τη συμφωνία για τη διεθνή οικονομική βοήθεια, η Σλοβενία δεν θα καταβάλλει την επόμενη δόση του δανείου προς αυτήν, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, ο κ. Παχόρ τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να καταβάλλει την επόμενη δόση στο δάνειο για την Ελλάδα, εάν αποδειχθεί ότι η τελευταία δεν εφαρμόζει μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

«Εάν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήξουν, στις 18 Μαΐου, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καταπολεμήσει τα αίτια της κρίσης με πολύ αργό ρυθμό, η Σλοβενία δεν θα καταβάλλει- κι αυτή θα είναι η εντολή μου προς τον (αρμόδιο) υπουργό- την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παχόρ. Όπως τόνισε, σ' αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος να μην μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της, θα ήταν πολύ μεγάλος.

Ο κ. Παχόρ εξέφρασε, επίσης, τον προβληματισμό του για τις πολιτικές διαιρέσεις στην Ελλάδα και τα συσσωρευμένα δομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με την υπερχρέωση, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο ίδιος παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η απόφαση να δοθεί δάνειο στην Ελλάδα ήταν σωστή, αλλά, όπως επισήμανε, ελήφθη υπό «συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v