"Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή Τσοχατζόπουλου"

Με τις καταθέσεις δύο δημοσιογράφων, της Γιάννας Παπαδάκου και του Μάκη Πολάτου, ολοκλήρωσε για την Παρασκευή  τις εργασίες της, η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων. Οι δύο δημοσιογράφοι, που ασχολήθηκαν με εκτενή ρεπορτάζ τους, για την υπόθεση, εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την εκτίμηση ότι πράγματι υπάρχει «σκάνδαλο μίζας», επικαλούμενοι το μεγάλο τίμ

  • Ant1
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή Τσοχατζόπουλου

Με τις καταθέσεις δύο δημοσιογράφων, της Γιάννας Παπαδάκου και του Μάκη Πολάτου, ολοκλήρωσε για την Παρασκευή  τις εργασίες της, η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι δύο δημοσιογράφοι, που ασχολήθηκαν με εκτενή ρεπορτάζ τους, για την υπόθεση, εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την εκτίμηση ότι πράγματι υπάρχει «σκάνδαλο μίζας», επικαλούμενοι το μεγάλο τίμημα της σύμβασης, τη διακίνηση ποσών και τις καταθέσεις μαρτύρων στη γερμανική δικαιοσύνη.

Ωστόσο και η κα Παπαδάκου και ο κ.Πολάτος τόνισαν ότι από την έρευνα που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, δεν είναι σε θέση να καταλογίσουν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο το αδίκημα της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάθεσή της η κα Παπαδάκου επεσήμανε ότι θα πρέπει η Προανακριτική Επιτροπή να επεκτείνει την έρευνά της και μετά την περίοδο της υπουργίας του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, καθώς, όπως είπε, επί θητείας του δόθηκε ως προκαταβολή μόλις το 16% του κόστους της σύμβασης, ενώ οι υπουργοί που ακολούθησαν κατέβαλαν επί πλέον 64%.

Η δημοσιογράφος υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει έγγραφο από το οποίο προκύπτει πως στα μέσα της 10ετίας του 2000 δόθηκε μίζα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ σε ανώτατο στέλεχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε επιφυλάξεις, για την αξιοπιστία των καταθέσεων στην γερμανική δικαιοσύνη των γερμανικών στελεχών των εταιριών HDW και Ferostaal, που ισχυρίζονται ότι μίζες κατέληξαν σε έλληνες αξιωματούχους, χωρίς όμως, όπως σημείωσε, να αναφέρονται ονόματα.

Επικαλούμενος δικές του έρευνες, ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι το κόστος για την προμήθεια των υποβρυχίων ήταν υπερτιμημένο σε σχέση με την αρχική πρόταση των ΕΜΠΑΕ, ενώ όταν ρωτήθηκε αν έβγαλε το συμπέρασμα ότι κατέληξαν μίζες στον κ. Τσοχατζόπουλο, απάντησε ότι δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v