Αίτημα για επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας, ο επίτροπος οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ζητάει επιπλέον μέτρα από την Αθήνα, αφού διαπιστώνει αδυναμία στην επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος. Οι ελεγκτές απαιτούν πάταξη της φοροδιαφυγής για αύξηση των εσόδων, αφού ήδη παρουσιάζουν υστέρηση δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και μείωση των δαπανών, ενώ κάνουν προτάσεις ακόμη και για α

  • Ant1
Αίτημα για επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας, ο επίτροπος οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ζητάει επιπλέον μέτρα από την Αθήνα, αφού διαπιστώνει αδυναμία στην επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος.

Οι ελεγκτές απαιτούν πάταξη της φοροδιαφυγής για αύξηση των εσόδων, αφού ήδη παρουσιάζουν υστέρηση δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και μείωση των δαπανών, ενώ κάνουν προτάσεις ακόμη και για απολύσεις στο Δημόσιο.

Πάντως, η Κομισιόν στην εαρινή έκθεσή της εμφανίζεται περισσότερο απαισιόδοξη από ό,τι η ελληνική κυβέρνηση και βλέπει έλλειμμα 9,5% για φέτος από 7,4%, που είναι η πρόβλεψη της κυβέρνησης, και ύφεση 3,5%.

Ευνοϊκό, πάντως, χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 είχαμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης κατά 0,8% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010, παρ όλα αυτά η ύφεση στις αρχές του χρόνου παραμένει στο 4,8%.

Ο πρωθυπουργός από το Όσλο αναγνώρισε ότι υπολείπονται κάποιοι στόχοι του προγράμματος, τόνισε όμως ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν απέκλεισε η χώρα να ζητήσει βοήθεια το 2012, εάν οι αγορές δεν ηρεμήσουν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν συντρέχει αυτή τη στιγμή τέτοιος λόγος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v