Κόντρα ΕΚΤ – Γερμανίας για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση

Σημαντική διάσταση υπάρχει μεταξύ της ΕΚΤ και της γερμανικής κυβέρνησης για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» (Ντι Βελτ, 16.05.11), η ΕΚΤ θεωρεί ότι το Βερολίνο δεν την στηρίζει πλέον σε σημείο που να τίθεται σε κίνδυνο η ανεξαρτησία της. «Η κυβέρνηση (του Βερολίνου) αφήνει το πρόβλημα μπροστά στην πόρτα της ΕΚΤ», αναφέρουν στη

  • Ant1
Κόντρα ΕΚΤ – Γερμανίας για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση

Σημαντική διάσταση υπάρχει μεταξύ της ΕΚΤ και της γερμανικής κυβέρνησης για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» (Ντι Βελτ, 16.05.11), η ΕΚΤ θεωρεί ότι το Βερολίνο δεν την στηρίζει πλέον σε σημείο που να τίθεται σε κίνδυνο η ανεξαρτησία της.

«Η κυβέρνηση (του Βερολίνου) αφήνει το πρόβλημα μπροστά στην πόρτα της ΕΚΤ», αναφέρουν στην εφημερίδα υψηλά ιστάμενοι κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας που δεν κατονομάζονται.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η συζήτηση αν και κατά πόσο είναι αποτελεσματική και εφικτή μια περιορισμένη αναδιάρθρωση «Reprofiling» του ελληνικού χρέους. Ενώ η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει μια επιμήκυνση για τα ελληνικά ομόλογα και μείωση των επιτοκίων, η ΕΚΤ αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v