Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Δεν δίνουμε στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές

«Τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο», και διαμηνύει ότι δεν δίνει στήριξη «σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών» , μετά και την αναφορά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επόμενες εκταμιεύσει

  • Ant1
Σαμαράς: Δεν δίνουμε στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές

«Τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο», και διαμηνύει ότι δεν δίνει στήριξη «σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών» , μετά και την αναφορά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τις επόμενες εκταμιεύσεις είναι να υπάρχει διακομματική συμφωνία.

«Ακόμη και στην υπόθεση εργασίας ότι εμείς θα υπογράφαμε ότι θέλουν για να πάρουμε την 5η δόση, ο κ. Όλι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την ίδια λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα πάρει την 6η και 7η δόση;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στις «καθυστερήσεις και τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική», υπογραμμίζει ότι «δεν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία, ούτε η έλλειψη συναίνεσης τους εμπόδισε να κυβερνήσουν».

Παράλληλα, σημειώνει ότι με το αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο το πλαίσιο, ώστε η οικονομία να πάρει το δρόμο της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Στο μεταξύ, ο κ. Σαμαράς πραγματοποίησε νέα παρέμβαση στο θέμα της συναίνεσης. Με νέα του δήλωση τόνισε: «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα». Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να δώσει συνολικές απαντήσεις με την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist σήμερα το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v