Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ

Νέα απεργία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2011. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων ανέφεραν ότι η διοίκηση του ομίλου ''συνεχίζει να ζητά την αποδόμηση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και με μόνο σκοπό την αύξηση

  • Ant1
Νέα απεργία στα ΕΛΠΕ

Νέα απεργία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2011.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων ανέφεραν ότι η διοίκηση του ομίλου ''συνεχίζει να ζητά την αποδόμηση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση και με μόνο σκοπό την αύξηση των κερδών της. Διαστρεβλώνει ή παρουσιάζει ψευδή στοιχεία σχετικά με τους μισθούς των εργαζομένων'', ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Π. Οφθαλμίδης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση των υπερωριών και προσλήψεις.

Στη συνέντευξη τόνισαν ότι δεν ζητούν αυξήσεις 18% αλλά ότι αντιστέκονται στην προσπάθεια της επιχείρησης να περικόψει μισθούς και επιδόματα που φτάνουν στο 40%. Υπογράμμισαν ότι οι 17 μισθοί δεν ήταν ποτέ επιλογή των εργαζόμενων αλλά της εταιρείας και η μείωση των μισθών δεν αφορά στο δημόσιο και τις ανάγκες του αλλά στα κέρδη των ιδιωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v