Σήκωσαν πανιά στον Όρμο του Φαλήρου

Γέμισε πανιά κι εύδρομα παλιά ιστιοφόρα ο όρμος του Μικρολίμανου, αλλά και καπεταναίους και πληρώματα και διακεκριμένους ιστιοπλόους στον αγώνα κλασικών σκαφών. Ο σκοπός του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας ιερός: να τιμηθούν αυτοί που τίμησαν με Ολυμπιακά μετάλλια την Ελλάδα. Μάλιστα, την Κυριακή το πλήρωμα που πριν από 50 χρόνια κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα για τα εθνικά μας χρώματα θα

  • Ant1
Σήκωσαν πανιά στον Όρμο του Φαλήρου

Γέμισε πανιά κι εύδρομα παλιά ιστιοφόρα ο όρμος του Μικρολίμανου, αλλά και καπεταναίους και πληρώματα και διακεκριμένους ιστιοπλόους στον αγώνα κλασικών σκαφών.

Ο σκοπός του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας ιερός: να τιμηθούν αυτοί που τίμησαν με Ολυμπιακά μετάλλια την Ελλάδα. Μάλιστα, την Κυριακή το πλήρωμα που πριν από 50 χρόνια κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα για τα εθνικά μας χρώματα θα αναβιώσει τον άθλο.

Όπως το 1960 στη Ρώμη, ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνους, ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου και ο Γιώργος Ζαΐμης θα πρωταγωνιστήσουν στην αναβίωση.

«Αναβίωση της Ρώμης δεν ξέρω αν θα γίνει, αυτά πλέον είναι ξεπερασμένα», δήλωσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. «Ο Όμιλος προσπαθεί, και το δεχόμαστε με ευχαρίστηση, να τιμήσει όλους τους Ολυμπιονίκες. Είμαστε περίπου 18, οι οποίοι είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τη χώρα μας. Θα δοκιμάσουμε να τρέξουμε, αλλά… σιγά-σιγά», συμπλήρωσε.

Και μπορεί η μπουνάτσα του Φαλήρου να ανάγκασε τους ιστιοπλόους να παλεύουν με τη μπουκαδούρα, κάποια όμως από τα παλιά ιστιοφόρα που στόλισαν τον ορίζοντα με όμορφες εικόνες, ανταγωνίστηκαν σε ταχύτητα τον άνεμο.

«Ήταν ενδιαφέρουσα η κούρσα, αν και το τιμόνι αργεί να πιάσει, αλλά το συνηθίσαμε», δήλωσε ο τέως βασιλιάς.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας χρειάστηκε να δώσει μάχη για να προσελκύσει όλα αυτά τα καλοσυντηρημένα παλιά ιστιοφόρα που και μόνο η εικόνα τους είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό. «Αυτό είναι σίγουρο, φέρνουν τουρισμό, φέρνουν κόσμο», ανέφερε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, προσθέτοντας πως «η χώρα χρειάζεται τουρίστες, αλλά και για μένα είναι μια ηρεμία να βλέπω όλα τα σκάφη εδώ, γιατί θυμάμαι τα παλιά».

Όμως η ελληνική ναυτοσύνη έχει και τη συνέχειά της, καθώς μια καινούρια γενιά ιστιοπλόων ετοιμάζεται να σηκώσει τα δικά της πανιά στη ρότα των Ολυμπιονικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v