Αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΤΕ

Επίσημο αίτημα στην Deutsche Telekom για την ενεργοποίηση της option αγοράς του 10% του ΟΤΕ απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών. Δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να αποκρατικοποιήσει πλήρως τον Οργανισμό μέσα στον Ιούνιο, το minimum που μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση είναι να ασκηθεί το δικαίωμα που έχει το Δημόσιο βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας, δηλαδή να υποχρεώσει την DT να αγοράσει το 10%

  • Ant1
Αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΤΕ

Επίσημο αίτημα στην Deutsche Telekom για την ενεργοποίηση της option αγοράς του 10% του ΟΤΕ απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «σε συνέχεια των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της Deutsche Telekom για την εκκίνηση της διαδικασίας».

Δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να αποκρατικοποιήσει πλήρως τον Οργανισμό μέσα στον Ιούνιο, το minimum που μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση είναι να ασκηθεί το δικαίωμα που έχει το Δημόσιο βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας, δηλαδή να υποχρεώσει την DT να αγοράσει το 10% του ΟΤΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καλεί την DΤ να απαντήσει μέσα στον επόμενο μήνα για το ζήτημα αυτό.

Πέραν αυτού, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άλλες επιχειρήσεις που θέλει να ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση εντός του έτους (ΤΤ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ κλπ).

Σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, θα πρόκειται για ένα νομικό κέλυφος που από τη στιγμή που θα του εκχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο για αποκρατικοποίηση, δεν θα μπορεί να αναστραφεί η απόφαση ιδιωτικοποίησής του. Ωστόσο, το Ταμείο δεν θα είναι λειτουργικό, ενώ θα υπάρχει κάποιας μορφής τεχνική βοήθεια από την Τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v