Συγχωνεύσεις στην Υγεία

"Στοπ" έβαλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα σενάρια για επερχόμενα λουκέτα σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ, τα οποία πληροφορίες επιμένουν ότι ζήτησαν επιτακτικά οι εκπρόσωποι της τρόικας. Το κύμα των συγχωνεύσεων επεκτείνεται πάντως στο χώρο της Υγείας, όπου τα προνοιακά ιδρύματα συνενώνονται υπό ενιαίες διοικήσεις, και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται από την Τετάρτη στο Εθνικό Σύστημα

  • Ant1
Συγχωνεύσεις στην Υγεία

"Στοπ" έβαλε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα σενάρια για επερχόμενα λουκέτα σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ, τα οποία πληροφορίες επιμένουν ότι ζήτησαν επιτακτικά οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Το κύμα των συγχωνεύσεων επεκτείνεται πάντως στο χώρο της Υγείας, όπου τα προνοιακά ιδρύματα συνενώνονται υπό ενιαίες διοικήσεις, και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται από την Τετάρτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Σε αντίθεση με το δημόσιο τομέα, στον οποίο από μέρα σε μέρα αναμένεται η νέα λίστα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά δεν διασφαλίζεται η μετάταξη των εργαζομένων σε άλλη υπηρεσία, μετά την αξιολόγηση τους από το ΑΣΕΠ.

Από την Τετάρτη εντάσσονται τα πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1ης Ιουνίου.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η πλήρης λειτουργία των δομών αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη, καθώς χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου θα συνεχίσουν να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους όπως και σήμερα. Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ακόμη ότι ενοποιούνται οι φορείς πρόνοιας και από 91 γίνονται 22.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, συνοδευόμενος από στελέχη του υπουργείου Υγείας, θα επισκεφθεί ο ίδιος προσωπικά τον εισαγγελέα πρωτοδικών, στον οποίο θα καταθέσει στοιχεία για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κατριβάνος ανακοίνωσε τη συγχώνευση 91 μονάδων κοινωνικής φροντίδας. Συγκεκριμένα, 72 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) ατόμων με αναπηρίες συνενώνονται σε 13 ΝΠΔΔ με έναν ενιαίο Οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα για τη ‘Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία’ (ΟΚΦΑΑ).

Ακόμη, 19 ΝΠΔΔ προστασίας του παιδιού συνενώνονται σε 9 ΝΠΔΔ, με έναν ενιαίο Οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα για τη ’ Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιού και Οικογένειας’ (ΟΚΦΠΟ).

Οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο, ενώ οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στο νέο φορέα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατριβάνο, στόχος του μέτρου είναι η επίτευξη οικονομίας κλίμακας, η μείωση της γραφειοκρατίας, η διεκπεραίωση όμοιων εργασιών με ταχύτερες διαδικασίες, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και των πόρων και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών. Σε κάθε διοικητική περιφέρεια θα υπάρχει ένας ΟΚΦΑΑ και ένας ΟΚΦΠΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v