Λίστα που "καίει" έχει στα χέρια του ο Λ. Ρακιντζής

Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς έχει στην κατοχή του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 «επίορκοι"» δημόσιοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη. Αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς δεν είναι κάτι καινούργιο, αφορούν σοβαρά αδική

  • Ant1
Λίστα που καίει έχει στα χέρια του ο Λ. Ρακιντζής

Λίστα με 1.540 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς έχει στην κατοχή του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενώ σε αυτή τη λίστα πρέπει να συνυπολογιστούν και 500 «επίορκοι"» δημόσιοι υπάλληλοι, οι υποθέσεις των οποίων έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς δεν είναι κάτι καινούργιο, αφορούν σοβαρά αδικήματα, όπως υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, πλαστογράφηση δημόσιων εγγράφων, παράνομο χρηματισμό και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε αυτές, μετά και την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, δεν θα υποστούν μόνο πειθαρχικές διώξεις.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής έχει στείλει τη λίστα στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες για την επιβολή ποινών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία ζητάει την επιτάχυνση της εκδίκασης όλων των σχετικών υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v