Στόχος η μείωση του Δημόσιου τομέα

Η μείωση του Δημόσιου τομέα και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο των «financial times» για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Ο υπουργός έκανε λόγο για μείωση απασχολούμενων και μισθολογικ

  • Ant1
Στόχος η μείωση του Δημόσιου τομέα

Η μείωση του Δημόσιου τομέα και η αποτελεσματικότερη λειτουργία του, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο των «financial times» για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μείωση απασχολούμενων και μισθολογικού κόστους, συγχώνευση και κατάργηση φορέων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, μείωση λειτουργικών δαπανών και μείωση αμυντικών δαπανών.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου θα επιδιωχθεί καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών, εξορθολογισμός των δαπανών υγείας, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι η υλοποίηση του προγράμματος, ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015, θα επιταχυνθεί. Έτσι, θα στηριχθεί η ανάπτυξη, θα μειωθεί έως και 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος, ενώ θα μειωθούν σημαντικά και οι ετήσιες δαπάνες για τόκους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο- πρόσθεσε ο υπουργός- ενέκρινε τη δημιουργία ειδικού φορέα, στο οποίο θα δημιουργηθούν ειδικά χαρτοφυλάκια αξιοποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου θα επεκταθεί και θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v