«Ψαλίδι» στους μισθούς του δημοσίου

Σταδιακή εξίσωση στις αμοιβές του δημοσίου με αυτές του ιδιωτικού τομέα φέρνει το Ενιαίο Μισθολόγιο που θα θεσπιστεί τον Ιούλιο.  Οι μισθοί θα συνδεθούν με τους ρόλους και τις θέσεις των υπαλλήλων και αυτό θα φέρει περικοπές έως και 40 τοις εκατό σε αδικαιολόγητα υψηλές αποδοχές αλλά και - σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών - εξομάλυνση προς τα πάνω σε υπερβολικά χαμηλούς μισθούς.

  • Ant1
«Ψαλίδι» στους μισθούς του δημοσίου

Σταδιακή εξίσωση στις αμοιβές του δημοσίου με αυτές του ιδιωτικού τομέα φέρνει το Ενιαίο Μισθολόγιο που θα θεσπιστεί τον Ιούλιο.

Οι μισθοί θα συνδεθούν με τους ρόλους και τις θέσεις των υπαλλήλων και αυτό θα φέρει περικοπές έως και 40 τοις εκατό σε αδικαιολόγητα υψηλές αποδοχές αλλά και - σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών - εξομάλυνση προς τα πάνω σε υπερβολικά χαμηλούς μισθούς.

Η μείωση του μισθολογικού κόστους που ξεκίνησε πέρυσι, συνεχίζεται με περικοπές επιδομάτων, μείωση στις υπερωρίες και στις αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές.

Το εφάπαξ θα περικοπεί κατά 10% και παράλληλα στις επικουρικές συντάξεις έως 300 ευρώ θα επιβληθεί εισφορά από 3% έως και 10% (για όσες επικουρικές είναι άνω των 600 ευρώ). Τέλος, παρακράτηση αλληλεγγύης 3% θα επιβληθεί στο Δημόσιο (1% στον ιδιωτικό τομέα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v