Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Όλι Ρεν για νέο σχέδιο βοήθειας και αναδιάρθρωση

Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα συζητείται, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Όλι Ρεν από το Κενινγκστάιν, κοντά στην Φρανκφούρτη. Είμαι κατά μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία κινδυνεύει να δημιουργήσει οικονομική αναταραχή και να βαθύνει την ελληνική οικονομική κρίση, δήλωσε ο κ. Ρεν, κατά την διάρκεια διάσκεψης,

  • Ant1
Ο Όλι Ρεν για νέο σχέδιο βοήθειας και αναδιάρθρωση

Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα συζητείται, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Όλι Ρεν από το Κενινγκστάιν, κοντά στην Φρανκφούρτη.

Είμαι κατά μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η οποία κινδυνεύει να δημιουργήσει οικονομική αναταραχή και να βαθύνει την ελληνική οικονομική κρίση, δήλωσε ο κ. Ρεν, κατά την διάρκεια διάσκεψης, που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Financial Times Deutschland.

«Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απορρίπτουμε κάθε μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα. Εξετάζουμε κάθε πρωτοβουλία ίδιου τύπου με αυτή της Βιέννης», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρεν ανέφερε ακόμη ότι οι συζητήσεις για το νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα και οι νέες προσπάθειες που θα της ζητηθούν, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στα νέα στρες τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι τράπεζες της ζώνης του ευρώ, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά «στο τέλος του Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου».

«Αλλά οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα δε θα εξαφανιστούν αν δεν δοθεί τέλος στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v