Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο υπουργικό σήμερα το μεσοπρόθεσμο

Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου πέφτει το μεσημέρι σήμερα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο εντός της ημέρας παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή εν μέσω αντιδράσεων και σχεδιασμού για περικύκλωση του Κοινοβουλίου από τους Έλληνες Αγανακτισμένους. Όπως όλα δείχνουν, δεν θα θιγεί το αφορολόγητο, αλλά η κυβέρνηση θα επιλέξει ως αντιστάθμισμα μία κλιμακωτή έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, η οποία δεν θ

  • Ant1
Στο υπουργικό σήμερα το μεσοπρόθεσμο

Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου πέφτει το μεσημέρι σήμερα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο εντός της ημέρας παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή εν μέσω αντιδράσεων και σχεδιασμού για περικύκλωση του Κοινοβουλίου από τους Έλληνες Αγανακτισμένους.

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα θιγεί το αφορολόγητο, αλλά η κυβέρνηση θα επιλέξει ως αντιστάθμισμα μία κλιμακωτή έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, η οποία δεν θα ισχύει μόνο για φέτος.

«Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, θέτοντας το διακύβευμα εν όψει της κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος προήδρευσε μια μαραθώνιας συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (τελείωσε στις 03:00 τα ξημερώματα!), προέβη σε νέο άνοιγμα συναίνεσης προς την αντιπολίτευση και, φωτογραφίζοντας τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι οι χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν.

Το Πολιτικό Συμβούλιο άρχισε με καθυστέρηση, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης με θέμα το ελληνικό χρέος. Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ενιαίου νομίσματος υπογράμμισαν τη σημασία της διακομματικής στήριξης του προγράμματος στην Ελλάδα, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν απέκλεισε την αναδιάρθρωση του χρέους κι έκανε λόγο για νέο πακέτο βοήθειας στη χώρα μας.

Πάντως, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί η χρονική διάρκεια, το ποσό, αλλά και το από ποιον ευρωπαϊκό μηχανισμό θα εκταμιευθεί η νέα βοήθεια. Βέβαιη, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου άσκησαν κριτική, θέτοντας επί τάπητος πρόταση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ κάποιοι ζήτησαν οι υπουργοί που αστόχησαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v