Υποχωρητικές τάσεις για το ευρώ

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε την Παρασκευή στις αγορές συναλλάγματος, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπερτερούν της στήριξης που παρέχει η πιθανή αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα, μεταδίδει το Reuters. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στα 1,4495 δολάρια στην αγορά της Ασίας, ενώ έχασε έδαφος σε σχέση και με το γιεν.

  • Ant1
Υποχωρητικές τάσεις για το ευρώ

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε την Παρασκευή στις αγορές συναλλάγματος, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπερτερούν της στήριξης που παρέχει η πιθανή αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον επόμενο μήνα, μεταδίδει το Reuters. 

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στα 1,4495 δολάρια στην αγορά της Ασίας, ενώ έχασε έδαφος σε σχέση και με το γιεν. 

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη το 2012, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η αύξηση των επιτοκίων της μπορεί να είναι βραδύτερη από αυτή που αναμενόταν. «Η στάση της ΕΚΤ όσον αφορά τον πληθωρισμό και τα επιτόκια δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αρχικά θεωρούσε η αγορά και αυτό προκάλεσε πωλήσεις του ευρώ. Είναι πιθανό να δούμε μία αύξηση του επιτοκίου τον επόμενο μήνα, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι για το μέλλον», δήλωσε αναλυτής της Citibank στο Reuters.

Ανησυχία προκαλούν στους επενδυτές και οι διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. «Η διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών και η αδυναμία τους να περιορίσουν την κρίση κρατικού χρέους συνεχίζει να κυριαρχεί στη λήψη αποφάσεων από τους επενδυτές», δήλωσε άλλος αναλυτής στο πρακτορείο.

Η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε το πρωί κατά 27 μονάδες βάσης στο 25,48%, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v