Φέκτερ: Ολέθριες οι συνέπειες αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Αν αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, θα μπορούσε να προκληθεί μία αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ. «Αν οι ευρωπαϊκές χώρες στείλουν απότομα την Ελλάδα στη χρεοκοπία, το κύμα από το σοκ αυτό διακινδυνεύει να προκαλέσει ντόμινο και να θέσει σε σοβαρές δυσκολίες άλλες χώρ

  • Ant1
Φέκτερ: Ολέθριες οι συνέπειες αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Αν αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, θα μπορούσε να προκληθεί μία αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες στείλουν απότομα την Ελλάδα στη χρεοκοπία, το κύμα από το σοκ αυτό διακινδυνεύει να προκαλέσει ντόμινο και να θέσει σε σοβαρές δυσκολίες άλλες χώρες», είπε η κυρία Φέκτερ στη συζήτηση που έγινε στην αυστριακή Βουλή - μετά από αίτημα της Αντιπολίτευσης - για τα προγράμματα διάσωσης στην Ευρωζώνη. 

«Δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος μπορεί να πληγεί», είπε η υπουργός, προσθέτοντας ότι μία προσεκτική και ελεγχόμενη προσέγγιση για να βοηθηθεί η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της είναι η σοφότερη πορεία δράσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v