Επί τάπητος το οικονομικό fair-play

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να συζητήσουν διάφορα θέματα, όπως το οικονομικό fair play που προωθεί μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της ηπείρου μας, ο στοιχηματισμός και η σημασία των εθνικών ομάδων. Η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, που υπογραμμίζει τον

  • Ant1
Επί τάπητος το οικονομικό fair-play

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να συζητήσουν διάφορα θέματα, όπως το οικονομικό fair play που προωθεί μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της ηπείρου μας, ο στοιχηματισμός και η σημασία των εθνικών ομάδων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, που υπογραμμίζει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε «πολύ χαρούμενος που συνεχίζεται αυτή η άριστη συνεργασία με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας μου. Πέρασε πολύς καιρός από τις ημέρες του Μποσμάν. Η UEFA αλλά κι εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή τη γόνιμη συνεργασία και αυτό το έργο σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα οικονομικά των συλλόγων. Ο κ. Μπαρόζο διαβεβαίωσε για την πλήρη υποστήριξή του στους κανονισμούς της UEFA όσον αφορά το χρηματοπιστωτικό "ευ αγωνίζεσθαι", εισάγοντας μια πιο ευαίσθητη προσέγγιση στις δαπάνες των συλλόγων. Ο νέος κανονισμός για το οικονομικό fair play θα τεθεί εν ισχύ σταδιακά, από το 2011 έως το 2013.

Ένα άλλο θέμα που συζήτησαν οι Μ. Μπαρόζο και Μ. Πλατινί ήταν ο ποδοσφαιρικός στοιχηματισμός, ήτοι η ακεραιότητα του αθλητισμού, ένα ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος και σημασίας, για το οποίο οι δύο πλευρές θεωρούν ότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη των εθνικών κυβερνήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v