Ευθείες βολές Θεοδωράκη κατά Παπανδρέου

Σκληρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρώτη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. «Κακό θέατρο» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό και απέδωσε εκδικητική πρόθεση στον πρωθυπουργό για τις επιλογές των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση.

  • Ant1
Ευθείες βολές Θεοδωράκη κατά Παπανδρέου

Σκληρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρώτη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών.

«Κακό θέατρο» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό και απέδωσε εκδικητική πρόθεση στον πρωθυπουργό για τις επιλογές των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση.

«Και τώρα έπαιξε ένα κακό θέατρο, για να μας αιφνιδιάσει και να κερδίσει χρόνο, πουλώντας μας για άλλη μια φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Διαβλέπω ακόμα την εκδικητική του προσπάθεια να συμπαρασύρει, να φθείρει και να εξουδετερώνει, συμπαρασύροντας μαζί του στη ελεύθερη πτώση τα πρόσωπα που ζηλεύει ή φοβάται ή είχαν “άτακτη” συμπεριφορά», δηλώνει ο μουσικοσυνθέτης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συνταχθούν στο Αντιμνημονιακό Μέτωπο: «Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, έπειτα από τον εμπαιγμό του Γιώργου Παπανδρέου καλεί τον λαό να κατεβεί σε δρόμους και σε πλατείες με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, με στόχο να φύγει η Τρόικα, να ακυρωθεί το μνημόνιο και να αναδειχθεί κυβέρνηση που να εκφράζει το Αντιμνημονιακό Μέτωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών».

 Η επίθεση στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου συνεχίστηκε από το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τον κατηγόρησε ευθέως για διπροσωπία και προσπάθεια εντυπωσιασμού, αναφορικά με την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας και συναίνεσης: «Σαν απάντηση στους δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή, αποφάσισε να παίξει - με κομπάρσους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κοινή γνώμη - μια φτηνή φαρσοκωμωδία, γελοιοποιώντας τους θεσμούς και μετατρέποντας σε μια μέρα την δήθεν εθνική ενότητα σε θλιβερή εθνική κοροϊδία. Μωραίνει, όμως, Κύριος ον βούλεται απωλέσαι».
 
Ψευδοδίλημμα χαρακτήρισε το ερώτημα ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος πρότεινε διενέργεια δημοψηφίσματος για την καταγγελία ή μη των δανειακών συμβάσεων.

Η πανελλήνια συνδιάσκεψη ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις τοποθετήσεις και τις αποφάσεις των εκπροσώπων των Σπιθών για την οργάνωση και τις θέσεις της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v