Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση μέτρου για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Επεκτείνεται και στις μισθώσεις ακινήτων, από τις 9 Ιουλίου, η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, που εφαρμόζεται ήδη για τις αγοραπωλησίες από την αρχή του χρόνου. Το πιστοποιητικό εκδίδεται από ενεργειακούς επιθεωρητές, κοστίζει 1 - 2 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα σπίτια και 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα λοιπά κτίρια, ενώ ο στόχος που εξυπηρετεί είναι να γνωρίζει ο αγοραστής ή ενοικ

  • Ant1
Επέκταση μέτρου για το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης

Επεκτείνεται και στις μισθώσεις ακινήτων, από τις 9 Ιουλίου, η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, που εφαρμόζεται ήδη για τις αγοραπωλησίες από την αρχή του χρόνου.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται από ενεργειακούς επιθεωρητές, κοστίζει 1 - 2 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα σπίτια και 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα λοιπά κτίρια, ενώ ο στόχος που εξυπηρετεί είναι να γνωρίζει ο αγοραστής ή ενοικιαστής πόση ενέργεια θα χρειάζεται να καταναλώνει για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, αερισμό κλπ.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζήτησε ήδη από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διετή αναβολή της έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις, καθώς και κατάργηση (στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης των επαγγελμάτων) των ελάχιστων αμοιβών που προβλέπονται για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Με τα τωρινά δεδομένα πάντως, όσοι νοικιάσουν ακίνητα μετά τις 9 Ιουλίου θα πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα το ενεργειακό πιστοποιητικό. Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού πρέπει να αναφέρεται στο συμφωνητικό και η εφορία δεν θα θεωρεί τα συμβόλαια αν ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίζει αντίγραφο του πιστοποιητικού (αντίστοιχα στις αγοραπωλησίες οι συμβολαιογράφοι αναγράφουν στα συμβόλαια τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού και επισυνάπτουν ένα αντίγραφό του).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο