Ανατροπές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου, καθώς θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, μετά από τις επικείμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σε ΔΕΚΟ ή Οργανισμούς. Για διάστημα ενός έτους θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους, αλλά στη συνέχεια η μετάταξή τους δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς θα εξαρτηθεί από τις κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες, αλλά και από την αξιολόγησή τους

  • Ant1
Ανατροπές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου, καθώς θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, μετά από τις επικείμενες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σε ΔΕΚΟ ή Οργανισμούς.

Για διάστημα ενός έτους θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους, αλλά στη συνέχεια η μετάταξή τους δεν είναι εξασφαλισμένη, καθώς θα εξαρτηθεί από τις κενές θέσεις σε άλλες υπηρεσίες, αλλά και από την αξιολόγησή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Την ίδια ώρα, θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων γίνονται οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με σειρά ρυθμίσεων του εφαρμοστικού νόμου.

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να συνάπτονται ανάμεσα στον εργοδότη και σε μια ένωση προσώπων και όχι το σωματείο των εργαζομένων.

Χιλιάδες ευρώ θα χάνουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι με τη διευθέτηση εργασίας, καθώς οι υπερωρίες θα μπορούν να αντισταθμίζονται με ημέρες ρεπό ή άδειας σε βάθος εξαμήνου.

Οι νέοι μέχρι 25 ετών, στην πρώτη τους δουλειά θα αμείβονται με το 80% του βασικού μισθού για δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v