Στο ελληνικό Κοινοβούλιο τα βλέμματα όλων

Το βλέμμα όλων των οικονομικών παραγόντων του πλανήτη και των Ευρωπαίων ηγετών είναι στραμμένο στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι πιέσεις για την ψήφιση και εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αυστηρής λιτότητας συνεχίζονται αμείωτες, ώστε να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου στην Ελλάδα και να υπάρξει νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας. Εν τω μεταξύ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία που παρ

  • Ant1
Στο ελληνικό Κοινοβούλιο τα βλέμματα όλων

Το βλέμμα όλων των οικονομικών παραγόντων του πλανήτη και των Ευρωπαίων ηγετών είναι στραμμένο στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι πιέσεις για την ψήφιση και εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αυστηρής λιτότητας συνεχίζονται αμείωτες, ώστε να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου στην Ελλάδα και να υπάρξει νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία που παρενέβησαν για να επιλυθεί η κρίση χρέους στη χώρα μας, ο Κινέζος πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει η χώρα του να αγοράζει ομόλογα ευρωπαϊκών κρατών για να στηρίξει την ευρωζώνη, ώστε να αποτραπεί ένα ντόμινο από την ελληνική κρίση χρέους που θα κλονίσει συθέμελα την παγκόσμια οικονομία.

Πάντως, οι γερμανικές τράπεζες είναι έτοιμες να συμβάλουν στη διάσωση της Ελλάδας, αλλά απαιτούν κίνητρα για τη συμμετοχή τους στο κόστος.

Ωστόσο, η Wall Street Journal γράφει ότι οι Γερμανοί που φημίζονται για την αποταμίευση, δυσκολεύονται να καταπιούν τις διασώσεις, την ώρα που δημοσκόπηση δείχνει ότι το 71% των γερμανών έχει ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στο ευρώ λόγω της κρίσης χρέους.

Την ίδια ώρα, οι New York Times επισημαίνουν ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εμποδίζει την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, γιατί 9-10 Έλληνες θεωρούν διεφθαρμένους τους πολιτικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v