Τ. Βάιγκελ: «Απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα»

Ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βάιγκελ (CSU) θεωρεί ορθή την απόφαση για ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα προκειμένου να αυτοβοηθηθεί», λέει ο κ. Βάιγκελ σε συνέντευξή του στο Fokus Online. Οι Έλληνες πρέπει να ανταποκριθούν προπάντων στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, λέει ο κ. Βάιγκελ σημειώνοντας ότι «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να

  • Ant1
Τ. Βάιγκελ: «Απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα»

Ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Τέο Βάιγκελ (CSU) θεωρεί ορθή την απόφαση για ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε την Ελλάδα προκειμένου να αυτοβοηθηθεί», λέει ο κ. Βάιγκελ σε συνέντευξή του στο Fokus Online.

 Οι Έλληνες πρέπει να ανταποκριθούν προπάντων στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, λέει ο κ. Βάιγκελ σημειώνοντας ότι «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Στο σημείο αυτό έχει δίκιο ο Μπαρόζο».

Ταυτόχρονα, ο συντηρητικός πολιτικός που είχε χρηματίσει επί 10 χρόνια υπ. Οικονομικών των κυβερνήσεων Χέλμουτ Κολ και επί 11 χρόνια πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας CSU, ασκεί σκληρή κριτική στο «αδελφό» κόμμα της ΝΔ. Αναφερόμενος στα προβλήματα αποδοχής των μέτρων από τους Έλληνες, ο κ. Βάιγκελ αναγνωρίζει ότι «είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Μια από τις αιτίες είναι και το γεγονός ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα παίζει έναν θλιβερό ρόλο και αρνείται να αντιληφθεί τις ανάγκες της χώρας».

Ο κ. Βάιγκελ προσθέτει: «Είμαι εξοργισμένος με τη Νέα Δημοκρατία, το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Ελλάδα. Το ΕΛΚ θα έπρεπε να της διαμηνύσει: 'εάν δεν δείξετε εθνική και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε μια τέτοια περίσταση, προσφέρετε κάκιστες υπηρεσίες στη χώρα σας'», τονίζει ο κ. Βάιγκελ.

Ο πρώην υπ. Οικονομικών επισημαίνει ότι «μια μη ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και η Γερμανία θα υφίστατο ζημιές».

Αντικρούει δε και το σενάριο ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Σε μια τέτοια περίπτωση το χρέος της θα αυξανόταν ακόμη περισσότερο και κανείς δεν θα ήταν διατεθειμένος να της δανείσει χρήματα», προειδοποιεί ο κ. Βάιγκελ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v