Ρεν: Δεν υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα

Αν το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν στηρίξει τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα θα είναι η άμεση χρεοκοπία, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν. «Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία είναι η Βουλή θα επικυρώσει το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα... Πρέπει να εγκριθούν προκειμένου να χορηγηθεί η επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας»,

  • Ant1
Ρεν: Δεν υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα

Αν το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν στηρίξει τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, το αποτέλεσμα θα είναι η άμεση χρεοκοπία, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

«Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία είναι η Βουλή θα επικυρώσει το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα... Πρέπει να εγκριθούν προκειμένου να χορηγηθεί η επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας», ανέφερε ο κ. Ρεν σε ανακοίνωσή του.

«Για αυτούς που εικάζουν περί άλλων εναλλακτικών, να το πω ξεκάθαρα: δεν υπάρχει Plan B για να αποφευχθεί η χρεοκοπία».

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν  διευκρίνισε πως οι συζητήσεις στην Ρώμη με τους ιδιώτες επενδυτές αποτελούν «άτυπες επαφές» και όχι «επίσημες διαπραγματεύσεις».

«Δεν θα χρησιμοποιούσα τον όρο διαπραγματεύσεις. Διεξάγονται άτυπες επαφές, όχι σε κεντρικό επίπεδο και γίνονται σε απάντηση των αιτημάτων που διατυπώθηκαν από τον ιδιωτικό κλάδο για συζήτηση με τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup» δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν είναι επίσημες διαπραγματεύσεις. Είναι συναντήσεις, μη κεντρικές, πολύπλευρές συναντήσεις που έγιναν χθες στην Ρώμη ώστε να έχουμε ανοικτό διάλογο χωρίς να δεσμευθούμε» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v