Αν. Σαμαράς: Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο

Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Αυτό υπογράμμισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό ότι με την πολιτικ

  • Ant1
Αν. Σαμαράς: Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο

Ομολογία αποτυχημένης πολιτικής, που επιτείνει τα αρνητικά αποτελέσματα της εφαρμογής του Μνημονίου, που τελικώς μας οδήγησε πιο κοντά στο αδιέξοδο, χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο είπε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει συντεταγμένα. Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Κυβέρνηση έπεσε έξω σε όλους τους στόχους, λέγοντας ότι και τα νέα μέτρα θα πάνε στράφι λόγω της μεγάλης ύφεσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στην Κυβέρνηση για δραματική, όπως είπε, καθυστέρηση 20 μηνών σε ότι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις, για τις οποίες είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε όμηρος συντεχνιών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι η οικονομία χρειάζεται άμεσα μια επανεκκίνηση στην οποία μπορεί να οδηγήσει η συντονισμένη και ταυτόχρονη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η κυβερνητική πολιτική έχει ήδη αποτύχει και την κατηγόρησε ότι βάζει διαρκώς εκβιαστικά διλλήματα στον λαό, ενώ στέλνοντας μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος του είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει συντεταγμένα το Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι θα προτείνει με τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα να μπορεί να επαναγοράζει ελληνικά ομόλογα.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει άρθρα του εφαρμοστικού νόμου που θεωρεί ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στον πρόεδρο της ΝΔ, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που από την πλευρά του τον κατηγόρησε ότι είναι «απών από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας» ενώ έχει, όπως είπε, ένα εντυπωσιακά συμβατικό λόγο, οικοδομημένο στην παραδοσιακή ξεπερασμένη αντίληψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v