Αντιδράσεις για τη χρήση χημικών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να απαγορευτεί η χρήση χημικών από την αστυνομία ζήτησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε και το γεγονός ότι πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιεί η αστυνομία, είναι ληγμένα.

  • Ant1
Αντιδράσεις για τη χρήση χημικών

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να απαγορευτεί η χρήση χημικών από την αστυνομία ζήτησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε και το γεγονός ότι πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιεί η αστυνομία, είναι ληγμένα.

Από την πλευρά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απέστειλε έγγραφα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ζητά ενημέρωση για τη σύσταση των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα, τον τρόπο χρήσης τους και το αν είναι εκπαιδευμένοι όσοι τα χρησιμοποίησαν, την ημερομηνία λήξης τους, την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής τους, καθώς και το αν έχει νομιμοποιηθεί η χρησιμοποίησή τους και με ποιο τρόπο.

Παράλληλα, ο ΦΣΑ ζητά να μάθει αν τα σημεία που έχουν ριφθεί τα ανωτέρω προϊόντα, είναι για τις επόμενες μέρες ασφαλή για τη διέλευση ανθρώπων πασχόντων από ειδικές παθήσεις, για εγκύους και μικρά παιδιά.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ζητά την παρέμβασή του για τη λελογισμένη και άκρως αναγκαία και μόνο χρήση τέτοιων ουσιών, αλλά και την κατά νόμω δίωξη και τιμωρία των υπαιτίων.

Από τη μεριά του, ο εισαγγελέας, Ιωάννης Τέντες, ζήτησε από τους γιατρούς να του προσκομίσουν υπόμνημα με περισσότερα στοιχεία για τη χρήση των χημικών και τις επιπτώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v