Fitch: Η Ελλάδα κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

Η επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης είναι ζωτικής σημασίας, όχι όμως και επαρκής για να αποτρέψει τη συστημική απειλή για την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση της Fitch. Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς και η κρίση χρέους στην ευρύτερη ευρωζώνη, εξακολουθούν να αποτελούν τον βασικότερο κίνδυνο σε ότι αφορά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

  • Ant1
Fitch: Η Ελλάδα κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

Η επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης είναι ζωτικής σημασίας, όχι όμως και επαρκής για να αποτρέψει τη συστημική απειλή για την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση της Fitch.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς και η κρίση χρέους στην ευρύτερη ευρωζώνη, εξακολουθούν να αποτελούν τον βασικότερο κίνδυνο σε ότι αφορά τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Fitch, «μια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία είναι πιθανό να οδηγούσε σε σοβαρή αστάθεια της αγοράς, πιέσεις στην χρηματοδότηση κρατών και τραπεζών και σε μια γενικότερη επανατιμολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ευρωζώνης.

Ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης και των τραπεζικών συστημάτων τους, είναι ουσιαστικός. Ως εκ τούτου, η επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης είναι ζωτικής σημασίας –αν και όχι επαρκής- για να αποτρέψει μια συστημική απειλή για την ευρωζώνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v