Παράταση μιας εβδομάδας για τις αδειοδοτήσεις

Για μία ακόμη εβδομάδα ανέβαλε η ΕΠΟ την απόφασή της για την τήρηση των αδειοδοτήσεων, καθώς το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να περιμένει αφ’ ενός την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων και αφ’ ετέρου τη γνωμοδότηση της νομικής της υπηρεσίας ως προς το αν μπορεί να μη δώσει βάσει στις αδειοδοτήσεις, την ώρα που υπάρχουν ομάδες που σαφώς πληρούν τα κριτήρια για να αγωνιστούν στη Super League και έχο

  • Ant1
Παράταση μιας εβδομάδας για τις αδειοδοτήσεις

Για μία ακόμη εβδομάδα ανέβαλε η ΕΠΟ την απόφασή της για την τήρηση των αδειοδοτήσεων, καθώς το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να περιμένει αφ’ ενός την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων και αφ’ ετέρου τη γνωμοδότηση της νομικής της υπηρεσίας ως προς το αν μπορεί να μη δώσει βάσει στις αδειοδοτήσεις, την ώρα που υπάρχουν ομάδες που σαφώς πληρούν τα κριτήρια για να αγωνιστούν στη Super League και έχουν πάρει το σχετικό «πράσινο φως».

Όσον αφορά στα της συνεδρίασης, η Ομοσπονδία είχε ζητήσει από τις Λίγκες να αποφασίσουν όσον αφορά τη μη ισχύ των αδειοδοτήσεων για φέτος, όμως τόσο η Super League όσο και οι Football League 1-2 απέρριψαν κάτι τέτοιο.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε με έντονο τρόπο ο ΟΦΗ, καθώς παρίσταντο αριθμός δικηγόρων - μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ντίνος Μανταδάκης - , ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Μαχλάς και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Όπως τόνισε ο κ. Μαχλάς για το θέμα των αδειοδοτήσεων, οι ελληνικές ομάδες δε μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο «καζάνι» με ομάδες άλλων χωρών, αφού «τα έσοδά μας είναι πολύ λιγότερα, δε μπορούμε να συγκρινόμαστε με ομάδες επιπέδου Champions League».

Επιπλέον, από πλευράς Τρικάλων ο Νίκος Γαλανακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα του θα δικαιωθεί, αφού «το δίκαιο είναι με το μέρος μας».

Επί της ουσίας, πάντως, οι αγώνες κατάταξης της Football League δεν ξέρει κανείς πότε θα γίνουν ούτε αν θα γίνουν ή ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, ακόμη κι αν ληφθεί απόφαση περί μη ισχύος των αδειοδοτήσεων, παραμένει ανοιχτό ζήτημα το τι θα γίνει με τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v