Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 βλέπει ο Ε. Βενιζέλος

Στο 3,9% βλέπει την ύφεση στην Ελλάδα εφέτος ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, προβλέποντας επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 σε συνέντευξή του στο Reuters.  Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβερνητική πρόβλεψη έκανε λόγο για ύφεση 3,5% εφέτος. Ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε επίσης περαιτέρω άνοδο της ανεργίας στα επίπεδα του 16-17% εφέτος.

  • Ant1
Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 βλέπει ο Ε. Βενιζέλος

Στο 3,9% βλέπει την ύφεση στην Ελλάδα εφέτος ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, προβλέποντας επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 σε συνέντευξή του στο Reuters. 

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβερνητική πρόβλεψη έκανε λόγο για ύφεση 3,5% εφέτος. Ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε επίσης περαιτέρω άνοδο της ανεργίας στα επίπεδα του 16-17% εφέτος.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι στόχοι ιδιωτικοποιήσεων για εφέτος είναι εφικτοί «καθώς αφορούν σε εταιρίες που δεν βαρύνονται με περίπλοκα νομικά ζητήματα», ενώ συμπλήρωσε ότι για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενδέχεται να είναι «αποφασιστικός» ο ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας.

Όπως υπογράμμισε, οι βασικές προτεραιότητες στο νέο του ρόλο είναι η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. «Ο πρωθυπουργός και εγώ μπορούμε να συντονίσουμε το σύστημα γρήγορα και αποδοτικά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση είναι δύσκολη. «Για αυτό δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε λεπτό. Έχω δώσει εντολές στο προσωπικό του ΥΠΟΙΚ ότι κάθε μέρα πρέπει να μετράει σαν ένας μήνας».

Αναφερόμενος στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι αδικαιολόγητη η έλλειψη διακομματικής συναίνεσης, καθώς οι διαφοροποιήσεις με την αντιπολίτευση εντοπίζονται σε «δευτερεύοντα ζητήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v