Ψηφίζουν Ελλάδα οι Ρώσοι τουρίστες

Οι ταραχές στην Ελλάδα δεν άγγιξαν τις τουριστικές περιοχές γι’ αυτό και οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν να αισθάνονται πλήρως ασφαλείς, δήλωσε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας (Ροστουρίζμ) Αλεξάντρ Ραντκόφ στη Μόσχα. Ωστόσο, συνέστησε στους Ρώσους τουρίστες να επιδεικνύουν προσοχή και σωφροσύνη, «να αποφύγουν τις επισκέψεις στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπου εξελίσσονται

  • Ant1
Ψηφίζουν Ελλάδα οι Ρώσοι τουρίστες

Οι ταραχές στην Ελλάδα δεν άγγιξαν τις τουριστικές περιοχές γι’ αυτό και οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν να αισθάνονται πλήρως ασφαλείς, δήλωσε ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας (Ροστουρίζμ) Αλεξάντρ Ραντκόφ στη Μόσχα.

Ωστόσο, συνέστησε στους Ρώσους τουρίστες να επιδεικνύουν προσοχή και σωφροσύνη, «να αποφύγουν τις επισκέψεις στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπου εξελίσσονται οι ταραχές και πολύ περισσότερο να μην προσπαθήσουν να συμμετάσχουν σε αυτές», δήλωσε ο κ. Ραντκόφ.

Όπως σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, τα τελευταία 2-3 χρόνια η Ελλάδα έχει καταστεί για τους Ρώσους ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός διακοπών και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2010 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περισσότεροι από 450.000 Ρώσοι τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση έναντι της προηγούμενης χρονιάς σε ποσοστό 64%.

Αυξητική τάση (59,02%) σημειώνεται και τους πρώτους 6 μήνες του 2011, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των τριών ελληνικών προξενείων στη Ρωσία που εξέδωσαν μέχρι στιγμής 234.715 θεωρήσεις εισόδου, έναντι 147.604 πέρυσι.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 30% στη ρωσική αγορά διαπιστώνει και ο Δημήτρης Χαριτίδης, διευθυντής πωλήσεων της αλυσίδας «Αλντεμάρ», μιας από τις πλέον εξειδικευμένες τουριστικές επιχειρήσεις στη Ρωσία. Ο κ. Χαριτίδης σημείωσε ότι η αύξηση ήταν μικρότερη προς τα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου και μεγαλύτερη προς εκείνα της Κρήτης και της Ρόδου και δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας στη ρωσική αγορά, εκτιμώντας ότι αν δεν υπήρχε βίζα, η ροή των Ρώσων τουριστών θα ήταν τρεις και τέσσερις φορές μεγαλύτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v