Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πρώτο μου μέλημα η αμερικανική οικονομία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν τον απασχολεί αυτήν την περίοδο τόσο η επανεκλογή του στο θώκο το 2012, όσο η οικονομία της χώρας. Ο Ομπάμα έκανε την δήλωση αυτή μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο WTVD στο Ρόλι της Βόρειας Καρολίνας, στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων που παραχώρησε σε περιφερειακά ΜΜΕ την ημέρα που το ποσοστό ανεργίας ανακοινώθηκε ότι ανήλθε στο 9,2% τον Ιο

  • Ant1
«Πρώτο μου μέλημα η αμερικανική οικονομία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν τον απασχολεί αυτήν την περίοδο τόσο η επανεκλογή του στο θώκο το 2012, όσο η οικονομία της χώρας.

Ο Ομπάμα έκανε την δήλωση αυτή μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο WTVD στο Ρόλι της Βόρειας Καρολίνας, στο πλαίσιο σειράς συνεντεύξεων που παραχώρησε σε περιφερειακά ΜΜΕ την ημέρα που το ποσοστό ανεργίας ανακοινώθηκε ότι ανήλθε στο 9,2% τον Ιούνιο.

Ο Ομπάμα είχε κερδίσει στη Βόρεια Καρολίνα το 2008. Στην πολιτεία αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. «Δεν ανησυχώ για τις προοπτικές όσον αφορά την επανεκλογή μου αυτή τη στιγμή. Έχω ένα χρόνο προτού βρεθώ σε προεκλογική περίοδο», είπε.

Υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του και υποστήριξε ότι κάθε μέρα σκέφτεται τρόπους να ενισχύσει την αγορά εργασίας. «Κάναμε πρόοδο τους τελευταίους 15 μήνες. Δημιουργήσαμε πάνω από δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο στον ιδιωτικό τομέα, και λόγω των βημάτων που κάναμε σώσαμε ή δημιουργήσαμε τρία εκατομμύρια δουλειές», είπε.

Ο Ομπάμα μίλησε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο KING του Σιάτλ και απάντησε σε μια ερώτηση που η δημοσιογράφος η οποία την έθεσε είπε πως της την έδωσε επιβάτης αεροπλάνου γραμμένη σε χαρτοπετσέτα.  Η ερώτηση ήταν μήπως ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν αντιμετωπίζει τους Ρεπουμπλικάνους, είναι «υπερβολικά λογικός».

Ορισμένοι Δημοκρατικοί λένε πως ο Ομπάμα έχει διευκολύνει πολύ τους Ρεπουμπλικάνους. Η ανησυχία εντείνεται καθώς υπάρχει σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού και οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την επιβράδυνση ή την ακύρωση προγραμμάτων και στόχων της κυβέρνησής του.

Συγκρατώντας ένα γέλιο, ο Ομπάμα είπε ότι προσπάθησε να αποκλιμακώσει την πολιτική πόλωση των τελευταίων ετών. «Υπάρχουν φορές που λέω “Αυτοί οι τύποι με τρελαίνουν”; Βεβαίως. Υπάρχουν φορές που νομίζω ότι απλά προσπαθούν να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη αντί να επιλύσουν προβλήματα; Απολύτως. […] Υπάρχουν μερικές φορές που τραβάω τα μαλλιά μου. Θα προσέξατε ότι έχουν γκριζάρει πολύ», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v