Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις στην επαρχία

Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ στην επαρχία εξελίχθηκε εδώ και μήνες στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην εξάρθρωση τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και στη σύλληψη την Παρασκευή 46 ατόμων τα οποία οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για 150 άτομα τουλάχιστον ανά την Ελλάδα. Τα μέλη

  • Ant1
Εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις στην επαρχία

Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ στην επαρχία εξελίχθηκε εδώ και μήνες στη Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην εξάρθρωση τριών πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και στη σύλληψη την Παρασκευή 46 ατόμων τα οποία οδηγήθηκαν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για 150 άτομα τουλάχιστον ανά την Ελλάδα.

Τα μέλη των συμμοριών εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, καθώς και με άλλα αδικήματα. Οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις λειτουργούσαν εκ παραλλήλου, αλλά οι «κεφαλές» τους είχαν μεταξύ τους επαφές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 4 «αρχηγοί» των οργανώσεων βρίσκονται ήδη στις φυλακές Λάρισας, Κορυδαλλού και Πατρών, ενώ μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν συμπεριλαμβάνονται και 14 αρχηγικά μέλη.

Από τους συλληφθέντες, οι σαράντα τέσσερις είναι ημεδαποί και δύο αλλοδαπές.

Η επιχείρηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέες συλλήψεις, ενώ εξετάζεται ο τρόπος νομιμοποίησης των εσόδων των εγκληματικών οργανώσεων από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v