Άμεση η συμπαράσταση στην Κύπρο

Λόγω και έργω η συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο για την τραγωδία που σημειώθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη ναυτική βάση Ζυγίου, με την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώνει τη Λευκωσία όσον αφορά την ετοιμότητα της χώρας μας να παράσχει την οποιαδήποτε αναγκαία συνδρομή για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επικοινώνησε ήδη με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπρια

  • Ant1
Άμεση η συμπαράσταση στην Κύπρο

Λόγω και έργω η συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο για την τραγωδία που σημειώθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη ναυτική βάση Ζυγίου, με την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώνει τη Λευκωσία όσον αφορά την ετοιμότητα της χώρας μας να παράσχει την οποιαδήποτε αναγκαία συνδρομή για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης επικοινώνησε ήδη με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού, εκφράζοντάς του τη συμπαράσταση της χώρας μας, τα συλλυπητήρια της Αθήνας προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία έχει ενημερώσει τις Κυπριακές Αρχές για την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο την Κύπρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συλλυπητήρια και αλληλεγγύη προς την Κύπρο εξέφρασε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ο κ. Μπεγλίτης επικοινώνησε με τον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Παπακώστα, στον οποίο δήλωσε πως το ελληνικό ΥΕΘΑ είναι έτοιμο «για την παροχή κάθε βοήθειας που θα ήταν αναγκαία».

Όπως δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, «είμαι σε συνεχή επικοινωνία, όπως και ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο κ. Π. Τσαλικίδη, από τον οποίο ενημερωνόμαστε για τα τραγικά γεγονότα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v