
Συνεχίστηκε και τον Μάιο, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και η συρρίκνωση των εισαγωγών, λόγω και του περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για τις εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας, προκύπτουν τα εξής:Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον μήνα Μάιο εφέτος, ανήλθε στο ποσό των 1.331,5 εκατ. ευρώ έναντι 1.161,1 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 14,7%.
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 2.695,8 εκατ. ευρώ έναντι 2.925,7 εκατ. ευρώ το Μάιο 2010, παρουσιάζοντας μείωση 7,9%.
Συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών ανήλθε στο ποσό των 2.019,5 εκατ. ευρώ έναντι 1.303,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 54,9%. Ενώ, η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων ανήλθε στο ποσό των 3.204,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3.881,1 εκατ. ευρώ τον Μάιο 2010.
Όπως διευκρινίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, τα στατιστικά στοιχεία των εισαγωγών των πετρελαιοειδών, υπολογίζονται σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.