Υπουργικό «οκ» στο νόμο-πλαίσιο

Το «πράσινο φως» για τη ριζική μεταρρύθμιση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. «Προχωράμε με πάθος και ορμή», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε προτάσεις από τους διάφορους φορείς ως την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου προς ψήφιση».

  • Ant1
Υπουργικό «οκ» στο νόμο-πλαίσιο

Το «πράσινο φως» για τη ριζική μεταρρύθμιση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αρμόδια υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

«Προχωράμε με πάθος και ορμή», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε προτάσεις από τους διάφορους φορείς ως την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου προς ψήφιση».

Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε την εθνική στρατηγική για την Ανώτατη Παιδεία και, σύμφωνα με όσα είπε, οι γενικοί στόχοι της αλλαγής είναι η βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η βελτίωση της ποιότητας των σπουδών και της μάθησης, η ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα και της διεθνούς παρουσίας των ΑΕΙ και η σύνδεση των ΑΕΙ με την αναπτυξιακή διαδικασία και την αγορά εργασίας εντάσσονται επίσης στη στοχοθεσία των μεταρρυθμίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v