Στην Κω ο πρωθυπουργός

Βιώσιμο χρέος, μικρότερο κόστος αποπληρωμής του και εξασφάλιση της μακροχρόνιας σταθερότητας του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας είναι τα χαρακτηριστικά της λύσης που επιθυμεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του χρέους. Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας. Την Κω επισκέπτεται σή

  • Ant1
Στην Κω ο πρωθυπουργός

Βιώσιμο χρέος σε βάθος χρόνου, μικρότερο κόστος αποπληρωμής του και εξασφάλιση της μακροχρόνιας σταθερότητας του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας είναι τα χαρακτηριστικά της λύσης που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους που απασχολεί την Ευρωζώνη, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ευρωπαϊκή λύση πρέπει να εξασφαλίζει ένα μακροχρόνιο πλαίσιο σταθερότητας και όχι να λειτουργεί αντανακλαστικά ή «πυροσβεστικά» στις εξάρσεις της κρίσης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην Κω, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη σχετικά και με το ελληνικό χρέος, τόνισε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη ότι οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Παρατήρησε δε ότι τις τελευταίες ημέρες οι εταίροι στην Ευρώπη «όλο και πιο πολύ μιλούν και πιέζουν για συνολικές λύσεις», καθώς πλέον «βλέπουν κατάματα την αλήθεια», ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά «ένα ευρύτερο και δομικό πρόβλημα για το μέλλον των ευρωπαϊκών χωρών».

Συνοδευόμενος από κυβερνητικά στελέχη, στο νησί της Κω ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και παράγοντες και θα προεδρεύσει σύσκεψης με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και άλλα ειδικότερα ζητήματα. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του νησιού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Εξάλλου, σαφή διαβεβαίωση προς τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας έδωσε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τον να ακούει την κυβέρνηση «που τον ενημερώνει υπεύθυνα». Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα κόμματα και ειδικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εθνική ενότητα και να μην γίνεται αυτή την κρίσιμη ώρα κανενός είδους παιχνίδι με τις λέξεις.

Οι αναφορές Βενιζέλου πυροδότησαν τη σφοδρή αντίδραση τόσο της Συγγρού όσο και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτικό θράσος»: «Ο κ. Βενιζέλος μιλά για "επιλεκτική χρεοκοπία" που… δεν θα είναι χρεοκοπία!! Και ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει "στάση πληρωμών" που… δεν θα είναι στάση πληρωμών!! Με αυτή την κυβέρνηση κινδυνεύουν και οι λέξεις να χάσουν το νόημά τους. Σίγουρα, όμως, πλήττεται σοβαρά η οικονομία. Και ύστερα έχουν το πολιτικό θράσος να καταγγέλλουν άλλους για αυτά που σκόπιμα οι ίδιοι διαπράττουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v