«Αχτίδα φωτός» ο τουρισμός

Μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και στον ζόφο της ύφεσης, τα διψήφια ποσοστά αύξησης με τα οποία τρέχει φέτος το τουριστικό ρεύμα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, φέρνουν χαμόγελα ανακούφισης στους επιχειρηματίες του κλάδου και στους τομείς της οικονομίας που επηρεάζονται από τον τουρισμό. Ιδιαιτέρως μεγάλος είναι ο αριθμός των Ρώσων που επέλεξαν να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Ελ

  • Ant1
«Αχτίδα φωτός» ο τουρισμός

Μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και στον ζόφο της ύφεσης, τα διψήφια ποσοστά αύξησης με τα οποία τρέχει φέτος το τουριστικό ρεύμα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, φέρνουν χαμόγελα ανακούφισης στους επιχειρηματίες του κλάδου και στους τομείς της οικονομίας που επηρεάζονται από τον τουρισμό.

Ιδιαιτέρως μεγάλος είναι ο αριθμός των Ρώσων που επέλεξαν να περάσουν το καλοκαίρι τους στην Ελλάδα, προτιμώντας κυρίως τη Χαλκιδική.

Μιλώντας, μάλιστα, σε Ρώσους και Έλληνες δημοσιογράφους ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σημείωσε ότι βάσει των στοιχείων από τις θεωρήσεις του πρώτου εξαμήνου στο Γενικό Προξενείο της Μόσχας σημειώνεται αύξηση κατά 58% στις απλές τουριστικές θεωρήσεις και 800% στις πολλαπλές θεωρήσεις εισόδου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα, τα πρώτα καλά σημάδια για τον ελληνικό τουρισμό έρχονται από την αύξηση των παραδοσιακών αγορών που παρατηρείται φέτος, αλλά και τη συνέχιση της αύξησης των νέων αγορών, όπως η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ και η Ουκρανία.

«Οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν πάψει να βασίζονται στις παραδοσιακές αγορές, πέρυσι είχαμε μια κακή συγκυρία από την Αγγλία και τη Γερμανία, γεγονός, που ανέδειξε πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη νέων αγορών», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αθλητισμού, Τουρισμού και Νεολαιίστικης Πολιτικής, Βιτάλι Μουτκό, εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου στον ανερχόμενο αυτό τομέα της ρωσικής οικονομίας, ενώ ο κ. Γερουλάνος από την πλευρά του σημείωσε το αντίστοιχο ελληνικό ενδιαφέρον για τον τομέα των υποδομών, ειδικότερα αεροδρόμια, μαρίνες και λιμάνια, γι’ αυτό και αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν διαδοχικές επισκέψεις Ελλήνων επιχειρηματιών του κλάδου στη Ρωσία, «διότι η ρωσική κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει πολλά σε αυτόν τον τομέα», καθώς και Ρώσων ενδιαφερομένων στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v