Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί

Με παρέμβασή της η κυβέρνηση, που αφήνει ανοικτό παράθυρο για εκτόνωση της κρίσης με τα ταξί, προσπαθεί να προλάβει το ηχηρό «όχι» που αναμένεται να πουν το απόγευμα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί έξω από τη Βουλή, όπου θα αποκλείσουν το κοινοβούλιο. Θα συνεχιστεί ο διάλογος, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα γίνει ανοικτή και ενδελεχής διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους, για να βρεθεί λύση

  • Ant1
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί

Με παρέμβασή της η κυβέρνηση, που αφήνει ανοικτό παράθυρο για εκτόνωση της κρίσης με τα ταξί, προσπαθεί να προλάβει το ηχηρό «όχι» που αναμένεται να πουν το απόγευμα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί έξω από τη Βουλή, όπου θα αποκλείσουν το κοινοβούλιο.

Θα συνεχιστεί ο διάλογος, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και θα γίνει ανοικτή και ενδελεχής διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους, για να βρεθεί λύση και να απελευθερωθεί το επάγγελμα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα, με τα αυτοκίνητά τους και τις οικογένειές τους, θα κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών θα ενημερώνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί.

Σε  δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» λέει, στους βρετανούς και ευρωπαίους τουρίστες να αποφεύγουν τη χώρα μας εξαιτίας των κινητοποιήσεων, ενώ ο επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης, προτρέπει το δημόσιο να στραφεί δικαστικά κατά, του ΣΑΤΑ για διαφυγόντα κέρδη.

Τα μέλη του κλάδου, πάντως, συνέχισαν και χθες, Δευτέρα, τις κινητοποιήσεις τους καταλαμβάνοντας τα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας και των Μαλγάρων, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο. Στην Κέρκυρα, οι απεργοί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο φρούριο του νησιού, ενώ στην Κρήτη κατέλαβαν τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά.

Από πλευράς του, ο κ. Ραγκούσης επιμένει στις θέσεις του, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και τους διαμηνύει να περιμένουν τις δικές του προτάσεις, πάνω στις οποίες θα αρχίσει ο διάλογος, όχι για το αν θα ανοίξει το επάγγελμα, ή μη, αλλά για το πώς θα εφαρμοστεί ό,τι είναι να εφαρμοσθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v