Σιγουριά Τρεμόντι για τα ευρωομόλογα

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του ενιαίου νομίσματος».  Αναφερόμενος στην πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγων, ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε ότι «τα πρότεινα εγώ μαζί με τον λουξεμβουργιανό  συνάδελφό μου. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πρ

  • Ant1
Σιγουριά Τρεμόντι για τα ευρωομόλογα

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του ενιαίου νομίσματος».  

Αναφερόμενος στην πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγων, ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε ότι «τα πρότεινα εγώ μαζί με τον λουξεμβουργιανό  συνάδελφό μου. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πραγματικότητα, διότι αν δεν υπάρχει ένα ευρωπαϊκό 'υπουργείο Οικονομικών', δεν μπορεί να υπάρχει και ευρωπαϊκό νόμισμα».

Σύμφωνα με τον Τρεμόντι, «το πρόβλημα δεν είναι τόσο η κερδοσκοπία, η οποία υφίσταται, όσο η έλλειψη εμπιστοσύνης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να κινηθεί όπως οι μεγάλες τράπεζες και να δράσει επί του νομισματικού συστήματος».

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα αποκάλυψε ότι «μέρος των οκτώ χιλιάδων δήμων της Ιταλίας θα πρέπει να συγχωνευθεί» και ότι «ο μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ θα επιτευχθεί συνεχίζοντας την μείωση των δαπανών του δημοσίου». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v