Ολιγωρία στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ βλέπει η ΝΔ

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χαλάρωση στους κανόνες συγχρηματοδότησης. Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, η προσπάθειά του να πείσει την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα έργα του ΕΣΠΑ μετρά 20 μήνες, όμως η κυβέρνηση «αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε» κ

  • Ant1
Ολιγωρία στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ βλέπει η ΝΔ

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χαλάρωση στους κανόνες συγχρηματοδότησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς, η προσπάθειά του να πείσει την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα έργα του ΕΣΠΑ μετρά 20 μήνες, όμως η κυβέρνηση «αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε» και μάλιστα «για μήνες ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο γενικό γραμματέα», με αποτέλεσμα «ένα ποσό 18 δισ. ευρώ» να παραμένει προκλητικά ανενεργό κι ενώ «προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις».

Με την πολιτική αυτή, καταγγέλλει ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση άφησε «ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

«Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει επιτέλους η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί. Εν τω μεταξύ, όμως, η ζημιά που έχει προκληθεί, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, είναι μεγάλη», καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v