Οριακή πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ

Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο στο 9,1%, από 9,2% τον προηγούμενο μήνα, καθώς τα τελικά στατιστικά τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενομένου. Την ίδια ώρα, το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά έπεσε στο 7,2% τον Ιούλιο, καθώς τον μήνα αυτό δημιουργήθηκαν 7.100 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής

  • Ant1
Οριακή πτώση της ανεργίας στις ΗΠΑ

Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο στο 9,1%, από 9,2% τον προηγούμενο μήνα, καθώς τα τελικά στατιστικά τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενομένου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των απασχολούμενων -- εξαιρουμένων των εργαζομένων στη γεωργία -- αυξήθηκε κατά 117.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. 

Την ίδια ώρα, το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά έπεσε στο 7,2% τον Ιούλιο, καθώς τον μήνα αυτό δημιουργήθηκαν 7.100 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που σημειώθηκε  αύξηση των θέσεων εργασίας, αν και ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ήταν αρκετά χαμηλότερος από τις 15.000 με 20.000 νέες θέσεις που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά ανακοίνωσε ότι το ποσοστό της ανεργίας έπεσε επειδή σχεδόν 29.000 άνθρωποι τέθηκαν εκτός του εργατικού δυναμικού και δεν αναζητούν πλέον ενεργά εργασία.

Ενώ η συνολική άνοδος της απασχόλησης ήταν απογοητευτική, οι αναλυτές ήταν πιο αισιόδοξοι για μερικές από τις λεπτομέρειες της έκθεσης σχετικά με τις θέσεις εργασίας.

Ο αριθμός των θέσεων πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 25.500, γεγονός που αντιστάθμισε την πτώση του αριθμού των εργαζομένων στη μερική απασχόληση.

Οικονομολόγοι σχολίαζαν επίσης θετικά την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπου προστέθηκαν 94.500 θέσεις εργασίας. Ο δημόσιος τομέας συρρικνώθηκε κατά 71.500 θέσεις εργασίας.

Στους τομείς των κατασκευών, του εμπορίου, των μεταφορών και της αποθήκευσης σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης. Οι περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας κατεγράφησαν στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική αρωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v