Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά η κατασκευή φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία

Ολοταχώς προχωράει η κυβέρνηση στην κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, που θα εμποδίζει την εισροή κυμάτων λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας. Την Πέμπτη δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το σχέδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά κατασκευής του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το Ειδικό Ταμείο Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Ant1
Προχωρά η κατασκευή φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία

Ολοταχώς προχωράει η κυβέρνηση στην κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία, στον Έβρο, που θα εμποδίζει την εισροή κυμάτων λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας.

Την Πέμπτη δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το σχέδιο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά κατασκευής του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το Ειδικό Ταμείο Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το έργο αφορά την κατασκευή ενός τεχνητού αποτρεπτικού εμποδίου που θα λειτουργήσει παράλληλα με τα λοιπά μέτρα περιφρούρησης των συνόρων και θα αναπτυχθεί εντός ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των συνόρων, θα έχει συνολικό μήκος 10,3 χιλιόμετρα περίπου και θα εκτείνεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Έβρου και κατά μήκος των χερσαίων συνόρων μεταξύ της Χώρας μας με την Τουρκία.

Ο φράχτης θα αποτελείται από διπλή περίφραξη ισχυρού συρματοπλέγματος επί στύλων που θα συνίστανται από χαλύβδινες και γαλβανισμένες πρότυπες τυπικές διατομές. Ανάμεσα στις δύο περιφράξεις θα τοποθετηθούν χαλύβδινα λεπιδοφόρα και κωλουροειδή συρματοπλέγματα (κονσερτίνες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v