Επείγουσα σύσκεψη για την κρίση υπό τον Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επέσπευσε την επιστροφή του από τις διακοπές εξαιτίας της κρίσης χρέους και θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η προεδρία. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζυπέ και ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας

  • Ant1
Επείγουσα σύσκεψη για την κρίση υπό τον Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επέσπευσε την επιστροφή του από τις διακοπές εξαιτίας της κρίσης χρέους και θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε η προεδρία.

Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζυπέ και ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη.

Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης επαναλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες ότι το Παρίσι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του ως προς την ανάταξη των δημοσιονομικών του, έπειτα από την πτώση των χρηματιστηρίων και το σοκ που προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών από οίκο αξιολόγησης. Η Γαλλία περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών που αναφέρεται ότι είναι πιθανόν να χάσουν το καθεστώς «AAA» στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Ο Νικολά Σαρκοζί είχε φύγει για διακοπές την 1η Αυγούστου για τη νότια Γαλλία, όπου επρόκειτο να παραμείνει επί τρεις εβδομάδες. Όπως και ο πρωθυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Φιγιόν που παρέμεινε στην Τοσκάνη, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε επιλέξει να μην επιστρέψει στο Παρίσι, ώστε να μην ενισχύσει την αναταραχή στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v