Εύθραυστο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε την παραίτηση του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. «Η ανάληψη πολιτικών ευθυνών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τραγωδία στο Μαρί δεν θα μπορούσε παρά να συνεπάγεται την παραίτηση του Προέδρου», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπ

  • Ant1
Εύθραυστο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε την παραίτηση του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

«Η ανάληψη πολιτικών ευθυνών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τραγωδία στο Μαρί δεν θα μπορούσε παρά να συνεπάγεται την παραίτηση του Προέδρου», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία αγανακτισμένων πολιτών που του παρέδωσαν υπόμνημα με πάνω από 10.000 υπογραφές για παραίτηση του κ. Χριστόφια.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για επίδοση του υπομνήματός τους που, όπως ανέφεραν, έχει συνταχθεί από πρώην στέλεχος της Γενικής Εισαγγελίας.

Το Κίνημα Οικολόγων, σε ανακοίνωσή του εν όψει της συνάντησης με τους αγανακτισμένους πολίτες, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και αδυνατεί να αντιληφθεί τις ανησυχίες και την οργή μεγάλου μέρους του κυπριακού λαού.  Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, εν όψει του γεγονότος ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει απορρίψει εισήγηση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης από μη κομματικές προσωπικότητες, η οποία θα διαμορφώσει νέο πρόγραμμα κυβερνητικής πολιτικής για να ξεπεραστεί η οικονομική, κοινωνική, ενεργειακή και περιβαλλοντική κρίση.

Εν τω μεταξύ, οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε την Τετάρτη με αφορμή δήλωση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί πριν ένα μήνα.

«Αυτοί που ανατίναξαν τα πυρομαχικά στο Μαρί επιχειρούν τώρα να ανατινάξουν και την οικονομία», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι εννοούσε την κυβέρνηση Χριστόφια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε ανήθικο να λέγεται ότι η κυβέρνηση ανατίναξε τα πυρομαχικά και ότι σκότωσε δεκατρείς ανθρώπους. Επίσης κατηγόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι πάντα θα αναζητεί λόγους για να διαφωνεί με την κυβέρνηση και ότι μοναδικός στόχος του είναι να υποσκάψει τη συμφωνία για την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v