Πρόταση Φέκτερ μέσω επιστολής

Ένα συνδυασμό της βοήθειας προς τις τράπεζες με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών κρατών προς την Ελλάδα, προτείνει σε επιστολή της προς τους ομολόγους της Ευρωζώνης, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ. Σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ, η κ. Φέκτερ φέρεται να δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» ότι η βοήθεια προς τις τράπεζες έχει ήδη αποφασιστεί, προσθέτοντας πως οι

  • Ant1
Πρόταση Φέκτερ μέσω επιστολής

Ένα συνδυασμό της βοήθειας προς τις τράπεζες με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών κρατών προς την Ελλάδα, προτείνει σε επιστολή της προς τους ομολόγους της Ευρωζώνης, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ.

Σύμφωνα με το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ, η κ. Φέκτερ φέρεται να δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» ότι η βοήθεια προς τις τράπεζες έχει ήδη αποφασιστεί, προσθέτοντας πως οι χώρες των οποίων οι τράπεζες επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή βοήθεια δεν θα πρέπει να λάβουν εγγυήσεις για τη βοήθειά τους προς την Ελλάδα.

Αντίθετα, σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, οι χώρες, των οποίων οι τράπεζες έχουν εκτεθεί λιγότερο στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Αυστρία, θα πρέπει να λάβουν εγγυήσεις για τη βοήθειά τους προς τη χώρα.

Στις ίδιες δηλώσεις της η κ. Φέκτερ επισήμανε ότι η Φινλανδία δεν μπορεί να είναι το μόνο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λάβει εγγυήσεις για τη βοήθεια προς την Ελλάδα και πως αν ισχύσει κάτι τέτοιο για τη Φινλανδία, θα πρέπει να ισχύσει και για την Αυστρία.

Συγχρόνως η ίδια προειδοποίησε ότι, αν όλα τα κράτη που στηρίζουν την Ελλάδα λάβουν τις ίδιες εγγυήσεις, τότε θα «τιναχτεί στον αέρα» το πακέτο βοήθειας. Σύμφωνα με την κ. Φέκτερ, η Φινλανδία συμφώνησε με την Ελλάδα ότι θα λάβει εγγυήσεις 20% σε μετρητά, τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν τα άλλα κράτη της ΕΕ.

Κατά την άποψή της όμως, δεν μπορεί μόνο η Φινλανδία να λάβει αυτές τις εγγυήσεις. Αρχικά η Φινλανδία ανέλαβε να αναζητήσει μια λύση για όλους, τώρα όμως υπέβαλε ένα σχέδιο εις βάρος όλων των άλλων χωρών, που αφορά μόνο την ίδια, τόνισε η υπουργός ασκώντας κριτική στις ενέργειες της Φινλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v